• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en träningsanläggning i Slottsskogen i Göteborg med kraftig rökspridning i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer om händelsen här

J-Södra hamnade i en räddningsaktion på vägen till matchen i Svenska cupen på torsdagskvällen. Tränaren Andreas Bäckström berättar om händelsen. Foto: TT/SVT Arkiv

J-södra hjälpte räddningstjänsten under självmordsförsök

Publicerad

Fotbollslaget Jönköpings Södra var på väg till sin andra match i Svenska cupen mot Torns IF i Lund när personal från räddningstjänsten stoppade deras spelarbuss och sa åt dem att parkera under en bro i motsatt riktning, allt för att förhindra ett eventuellt självmordsförsök.

En person planerade under gårdagen att ta sitt liv genom att hoppa från en bro. En situation som J-södra tillsammans med en lastbilschaufför fick hjälpa räddningstjänsten med.

– Först trodde man inte det var sant men man fattade snabbt att det var på allvar. Det var vår buss och en lastbil som parkerade under bron, mellan oss hade de en stor matta, säger Andreas Brännström, tränare för J-södra.

Syftet med placera lastbilen och J-Södras spelarbuss under bron var att minska avståndet till marken om personen skulle ha valt att hoppa.

Spelarna nära dramatiken

Spelarna kunde se hela händelseförloppet från bussen, en händelse som slutade utan några fysiska skador.

– Det är en dubbeldäckare med takluckor så grabbarna såg personen. Vi pratade först till och med om vi skulle gå och prata med hen, om man kunde hjälpa till, men till slut backade hen av räcket och ett par personer från räddningstjänsten hjälpte hen därifrån, säger Andreas Brännström.

Händelsen innebar en stunds försening, men matchen kunde spelas som planerat och J-Södra vann med 2-1.

Om du har självmordstankar eller om du har en närstående med liknande tankar, kan du vända dig till någon av dessa nedanför i stället. Du behöver aldrig vara ensam.

Hjälplinjen 0771-22 00 60

Bris – Barnens rätt i samhället 116 111

Jourhavande medmänniska 08-702 16 80

Jourhavande präst 112

Mind Självmordslinjen, chatt via mind.se eller 90101

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer