Flera personer blev vittnen när J-Södraledaren gav sig på en man i publiken. Foto: Christine Olsson, TT

J-Södraledare avstängd

Uppdaterad
Publicerad

En ledare för J-Södra har blivit avstängd efter att slagit en man i publiken före en match på en ungdomsturnering nyligen, skriver Jönköpings Posten. Klubben tar avstånd från händelsen.

Allt skedde framför barn och föräldrar och matchen fick ställas in. Polis och ambulans kallades till platsen, men den slagne mannen behövde inte söka sjukhus. J-Södraledaren blev polisanmäld för misshandel.

Personlig konflikt låg bakom

— Vi har agerat så kraftfullt vi kan. Vi markerar mot våldet och vi har stängt av den här mannen permanent. Han kommer inte längre att representera klubben, säger J-Södras ordförande Mats Tidstrand till Jönköpings Posten.

Bakgrunden till misshandeln ska ha varit en personlig konflikt mellan ledaren och mannen i publiken. Och klubben ska nu se över sina utbildningar för tränare och se om något har brustit där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.