Julia Petersson i Eksjö säger att hon aldrig hört talas om någon som fått jobb via Arbetsförmedlingen. Hon tycker det är lättare att hitta jobb själv. Foto: SVT

”Jag har aldrig hört talas om någon som fått jobb via Arbetsförmedlingen”

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort antal av Arbetsförmedlingens kontor kommer att läggas ner, vilka är dock oklart. SVT var på tisdagen på Höglandet och träffade Eksjöbor, men där var oron inte särskilt stor.

Enligt interna dokument som SVT tagit del av kan Arbetsförmedlingen komma att lägga ner fler kontor i landet än vad som sagts tidigare.

I Jönköpings län skulle endast kontoren i Jönköping och Värnamo få vara kvar, enligt det interna materialet som tillbakavisas av Arbetsförmedlingens presschef.

SVT Nyheter Jönköping besökte under dagen Eksjö, en av de orter i länet som i det nya förslaget skulle kunna förlora Arbetsförmedlingen.

Synen på Arbetsförmedlingen varierar här, men många yngre tycker att de klarar sig bra på egen hand.

– Jag skulle åka runt till olika arbetsplatser och söka, säger 17-åriga Edvin Axelsson.

– Jag har aldrig hört talas om någon som fått jobb via Arbetsförmedlingen, säger Julia Petersson.

Hör hur de unga resonerar i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.