Jägare sköt hund – kvinna fick splitterskador

Uppdaterad
Publicerad

En jägare misstog en hund för en räv och avlossade ett skott. Hunden skadades så allvarligt att den fick avlivas och en kvinna, som befann sig i närheten, fick splitterskador i benet och foten och fördes till sjukhus med ambulans.

Olyckan inträffade vid elvatiden på måndagsförmiddagen mellan Jönköping och Mullsjö. Ett barn i tioårsåldern ska också ha befunnit sig i närheten, men klarat sig utan skador.

– Kvinnan har fått någon typ av splitterskador, hon har inte träffats av något skott, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik. 

Hunden avlivades

Kvinnan fick mindre sårskador på benet och har plåstrats om på sjukhus. Hunden fördes till veterinär, som gjorde bedömningen att den ska avlivas. 

Jägaren, en man i 75-årsåldern, fördes till polisstationen för förhör. Han misstänks inledningsvis för grovt vållande till kroppsskada och framkallande av fara. Jaktvapnet beslagtogs för analys. Under eftermiddagen meddelade polisen att jägaren släppts efter förhör men han är fortsatt misstänkt för brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.