Foto: SVT/Johannes Tolf

Jan Björklund mötte elever på Per Brahegymnasiet

Uppdaterad
Publicerad

Inför EU-valet ser opinionssiffrorna dystra ut för Liberalerna och Jan Björklund försöker nå förstagångsväljarna för att locka fler att rösta på partiet. På fredagen besökte partiledaren Per Brahegymnasiet i Jönköping.

Det mest EU-positiva partiet dras med deppiga siffror. Så som det ser ut nu har de tappat ungefär hälften av sina väljare sedan 2014, visar en mätning från Sifo och Svenska dagbladet. Trots det, säger sig Björklund inte vara orolig.

– Vi kommer att behålla våra två mandat, säger Björklund när han träffar SVT Nyheter Jönköpings reporter.

I Novus senaste undersökning om förtroendet för partiledarna kommer Jan Björklund långt ner. Enbart 15 procent av de tillfrågade hade ganska eller mycket högt förtroende för honom. Ebba Busch Thor fick 36 procent och är nu den partiledare som har störst förtroende bland väljarna.

I klippet hör du Jan Björklund berätta vad han tror om Liberalernas chans i EU-valet och vad eleverna på Per Brahegymnasiet anser är de viktigaste frågorna i valrörelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.