Jasminas mamma tror att hon fortfarande är vid liv – se mer i klippet ovan. Foto: SVT

Jasminas mamma: ”Hon lever fortfarande”

Uppdaterad
Publicerad

Det är snart 24 år sedan Sävsjöflickan Jasmina spårlöst försvann. Polisen har ännu inte lyckats lösa fallet och trots det ger inte mamman Florije Jasharaj upp på att en dag få träffa sin dotter igen. Nu skriver hon en bok där hon berättar hur hennes liv påverkats av händelsen.

Det råder fortfarande ett mysterium kring hur 6-åriga Jasmina Jasharaj försvann från området Hägnen i Sävsjö kommun 1997.

Jasmina-fallet blir ny bok

I många år har Jasminas föräldrar letat efter henne och hoppats på att de ska få reda på vad som hänt deras dotter. Pappan Rexhep Jasharaj som SVT tidigare intervjuat om Jasmina-fallet dog i cancer 2017, utan få veta vad som hände hans dotter.

– Innan han dog uppmuntrade han mig att fortsätta skriva på en bok om Jasmina och att fortsätta kämpa, säger Florije Jasharaj.

”Kan inte ge upp”

Den första december lanseras en bok som Florije Jasharaj beskriver som sin dröm, en bok om hur hennes liv påverkats av Jasminas försvinnande. Den har skrivits tillsammans med författaren Assar Andersson. Och anledningen är att Florije Jasharaj vill att berättelsen om hennes familj och Jasmina-fallet ska leva kvar ifall hon skulle dö.

– Den här boken handlar om hur det gick för mig i livet efter att Jasmina försvann, säger hon.

Att skriva en bok om detta som hände för så länge sedan, river inte det bara upp gamla sår på nytt?

– Det tror jag inte, den här boken kan få någon att säga någonting som kan hjälpa mig att förstå försvinnandet av Jasmina. Jag kan inte ge upp, jag måste fortsätta kämpa. Jag hoppas ju att något nytt ska komma fram efter att boken lanserats, säger hon.

Florije Jasharaj tror att Jasmina är vid liv, se mer om det i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.