Arkivbild. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix / TT

JIK föll i Smålandsderby

JIK jagade kvittering i sista perioden under tisdagskvällens Smålandsderby i Superligan i innebandy. Men Växjö var för starka och tog hem segern.

JIK gästade Växjö och hemmalaget inledde med två starka perioder. När tredje perioden skulle inledas ledde Växjö med 6-2. Men det var ett hungrigt JIK som gick in på planen igen och plötsligt ändrade matchen karaktär.

Emil Nilsen gjorde ett tidigt mål för JIK och trots att Växjö åter lyckades utöka ledningen bara några minuter senare fortsatte Jönköpingslaget starkt framåt.

I slutminuterna reducerade först Otto Weidman till 7-4 och knappt två minuter senare slog JIK till igen genom Tobias Zälle. Men där tog det stopp.

Matchen slutade 7-5 och seger för Växjö.