Jönköping årets idrottskommun i Småland

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpings kommun har utsetts till årets idrottskommun i Småland 2018. Priset delas ut av Smålandsidrotten.

2017 utsågs Jönköping till årets idrottsstad av SVT Sport. På torsdagseftermiddagen fick Jönköpings kommun utmärkelsen årets idrottskommun i Småland.

I ett pressmeddelande skriver kommunen själva att de under 2018 har skapat fler och bättre idrottsmiljöer. Bland annat har en spontanidrottsplan byggts på Råslätt, en ny gymnastikhall har byggts i Huskvarna samt flera spontanidrottsytor för cykel, bmx och skate.

Medveten satsning

– Vi har under 2018 växlat upp föreningsbidragen och det är en satsning som lönat sig. Till exempel har vi bidragit med cirka fyra miljoner i föreningsbidrag till idrotts- och fritidsanläggningar och det har resulterat i totala investeringar i på drygt 23 miljoner genom att föreningar lägger egna medel och söker från andra bidragsgivare. Förutom nya och bättre idrottsanläggningar så får vi mer verksamhet som stärker medborgarnas hälsa, skriver Henrik Andersson ordförande i kultur- och fritidsnämnden Jönköpings kommun i ett pressmeddelande.

Motiveringen till priset lyder:

I Jönköpings kommun finns ett starkt föreningsliv och en stark breddidrott. Under 2018 genomfördes en rad åtgärder som bidrar till att öka kommuninvånarnas möjlighet att idrotta och förbättrar föreningslivets förutsättningar att bedriva verksamhet och utveckling i kommunen.

2017 utsågs Jönköping till årets idrottsstad av SVT Sport. I klippet kan du höra vad stadens idrottsprofiler sade om utmärkelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.