Jönköping Bandy drar sig ur allsvenskan Foto: NIKLAS LARSSON / TT

Jönköping Bandy hoppar av bandyallsvenskan

Publicerad

Spelet i bandyallsvenskan blev kortvarigt för Jönköping Bandy. Under måndagskvällen meddelade klubben på sin hemsida att det inte blir något spel i allsvenskan nästa säsong.

Trots att Jönköping Bandy kvalificerade sig för spel i bandyallsvenskan även till nästa säsong, så har nu klubben tackat nej till fortsatt spel. Beslutet togs av en enhällig styrelse och meddelades under fredagen till det Svenska Bandyförbundet.

– Det är jättetrist både för klubben och Jönköping som stad, men även för sporten i stort, säger klubbens ordförande Måns Lindell till SVT.

Tappat ett tiotal spelare

Måns Lindell säger att det varit en process under ett par månader att komma fram till beslutet, men att det var det enda rätta att göra i det här läget. Jönköping Bandy har tappat ett tiotal spelare inför kommande säsong och har haft svårt att värva nya. Även ekonomin var en bidragande orsak till avhoppet.

– Vi måste bygga upp klubben underifrån nu för att komma på fötter, det gäller både organisationen, ekonomin och ungdomsverksamheten.

Ordförande Lindell riktar också kritik mot det Svenska Bandyförbundet, som han menar inte har gjort vad de kan för att hjälpa de mindre elitklubbarna.

– De har sågat av den gren man själv sitter på. Förbundet har tagit beslut som gynnar majoriteten men inte tagit hänsyn till alla klubbar i serien, säger Måns Lindell.

Han förklarar att de från klubbens sida har föreslagit ett mer uppdelat spel i Sverige, för att minska tidsåtgången och resandet till matcher. En fråga som han menar att förbundet inte agerat i.

Nu väntar spel för Jönköping Bandy i division 2 nästkommande säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.