Bild från Jönköping marathon 2019. Foto: SVT Arkiv

Jönköping Marathon blir av – på nytt sätt

Uppdaterad
Publicerad

Redan i juni beslutades att årets Jönköping Marathon skulle flyttas till oktober. På lördagen kom beskedet att löparna kommer kunna springa loppet på plats under två olika dagar – eller på distans.

I ett pressmeddelande skriver Jönköping Marathon att planen hela tiden varit att hålla loppen i oktober, men att man inte kan styra över reglerna utan måste förhålla sig till Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Bland annat skriver man: ”Som det ser ut nu får vi inte starta fler än 50 personer samtidigt”.

Den 3:e och 10:e oktober kommer man att kunna springa loppen på plats. Den som inte kan besöka Jönköping kan istället välja att genomföra loppet i sin hemmamiljö, står det i pressmeddelandet.

Samtliga anmälda deltagare kommer nu att få mejl med bokning av dag och tidpunkt om man vill springa banan på plats.  Det blir då utan funktionärer och avspärrningar längs banan.

För deltagare i Jönköping Marathon Virtual Edition+ så innebär det att man måste springa loppet mellan 21 september och 18 oktober.  Man kan då springa på valfri plats.

I klippet nedan kan du se bilder från Jönköping Marathon 2019

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Folkfest under Jönköping marathon 2019 Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer