I maj 2016 arrangerades EM i mountainbike i Huskvarna. Foto: Mikael Fritzon / TT

Jönköping kan få arrangera världscuptävlingar i mountainbike

Uppdaterad
Publicerad

Svenska cykelförbundet har ansökt om att få arrangera deltävlingar i världscupen i mountainbike crosscountry. En av dem ska i så fall förläggas i Jönköping.

Den avsiktsförklaring som skrivits under med Internationella cykelunionen är ett första steg i planen för att förhoppningsvis arrangera världscuptävlingar framöver.

Målet är två deltävlingar, en i Jönköping 2023 och i Falun 2024.

Kompetenta värdstäder

Från mars 2021 inleds projektet att vinna budgivningen om att stå värd för världscupstävlingarna i Sverige.

-  Vi har två väldigt motiverade och kompetenta värdstäder med föreningar som är mer än redo att ta sig an denna uppgift, säger Stefhan Klang, ordförande i Svenska Cykelförbundet i ett pressmeddelande.

Om en deltävling i världscupen skulle avgöras i Jönköping, får det stor betydelse för föreningarna i Jönköping, menar Charlotte Guldstrand, tillförordnad vd på Destination Jönköping.

– Det här är en fantastisk möjlighet för hela kommunen då cykel och mountainbike är en tydlig inriktning för oss. Vi ser fram emot att förhoppningsvis få välkomna världseliten, cykellagen, åskådare, tv-tittare och så klart att få skapa en cykelfest i Jönköping 2023.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.