Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Anders Holt-Busk, som är verksamhetschef över parkeringshusen, berättar att det skett flera bilinbrott den senaste tiden i kommunens garage. Foto: SVT/Johannes Tolf

Jönköpings kommun varnar för bilinbrott i parkeringshusen

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tiden har det skett flera inbrott i bilar som stått i Jönköpings kommuns parkeringshus. Kommunen uppmanar nu bilägare att vara försiktiga.

I klippet hör du Anders Holt-Busk som är verksamhetschef över parkeringshusen berätta vilka åtgärder som genomförs för att stävja inbrottsvågen.

– Det är viktigt att kommuninvånare och besökare som ställer sina bilar i parkeringshusen inte lämnar värdesaker eller packning i bilarna, säger han.

Anders Holt-Busk har ingen sammanställning över hur många bilinbrott som skett de senaste veckorna, men han säger att det varit en påtaglig ökning och flera bilägare har hört av sig. Kommunen har en dialog med polisen och har lämnat in material från övervakningskamerorna som finns i parkeringshusen.

Flera parkeringshus utsatta

Även tidigare har kommunen fått gå ut och uppmana bilägare att inte lämna värdesaker i parkerade bilar, exempelvis under förra sommaren.

Kommunen har sex parkeringshus och enligt Anders Holt-Busk är det inget enskilt garage som är mer drabbat än något annat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer