Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jönköpingsborna har börjat hitta tillbaka till kollektivtrafiken efter pandemin. Hör Erik Andersson, kollektivtrafikstrateg på Jönköpings länstrafik, berätta. Foto: SVT

Efter pandemitappet för Jönköpings länstrafik: resenärerna på väg tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Under pandemiåren förlorade Jönköpings länstrafik hälften av sina resenärer och fortfarande är resandet inte uppe i de nivåer som gällde före pandemin. Men en viss återhämtning kan skymtas.

Det har varit två tuffa år i spåren av pandemin för Jönköpings länstrafik. Bolaget tvingades också följa rekommendationer och uppmana människor att inte åka med dem. Siffrorna från mars månad visar ändå på viss återhämtning. Länstrafiken har fått tillbaka 86 procent av sina biljettintäkter och nu hoppas man att resenärerna börjar hitta tillbaka.

– Jag åker själv tåg och har vant mig vid att ha två säten för mig själv, men nu får folk vara beredda på att det kommer att bli mer människor på tåg och bussar, säger Erik Andersson, kollektivtrafikstrateg på Jönköpings länstrafik.

Länstrafiken kommer försöka öka resandet ännu mer med en offensiv marknadsföring framöver.

– Vi har väldigt mycket nyheter som kom ut både 2020 och 2021 som vi behöver redovisa för våra kunder, så det kommer att bli mycket information, berättar Erik Andersson.

Hör kollektivtrafiksstrategen Erik Andersson berätta mer om Länstrafikens långsiktiga mål i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet