Foto: Fanny Olsson SVT

Efterlängtat lopp är nu framflyttat

Uppdaterad
Publicerad

I Jönköping har det under tre år arrangerats ett av landets största marathonlopp. Men nu står det klart att loppet inte kommer att arrangeras i sommar utan skjuts fram.

I augusti planerades den fjärde upplagan av Jönköping Marathon. På grund av dagens restriktioner tvingas nu arrangörerna att skjuta upp loppet. Jönköping Marathon planeras istället att genomföras i oktober. Tony Hatefnejad är en av arrangörerna. Han ser positivt på situationen trots förändringen.

– Vi hade självklart hoppats på att vi skulle genomföra loppet som planerat i augusti. Men vi måste tänka på säkerheten först och då tog vi beslutet att skjuta fram  loppet, säger han.

Corona Jönköping

Storslaget lopp

I fjol var det runt 2 000 löpare från ett 40-tal nationer som stod redo på startlinjen. Det är gemensam start för de som springer 21 kilometer och de som springer 42 kilometer och samma sträcka gäller i år.

– Vi har fått extra tryck av deltagare till oss nu, i med att andra lopp har fått ställas in. Så vi ser fram emot ett storslaget lopp, säger Tony Hatefnejad.

Hör Tony Hatefnejad berätta mer om situationen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet