Konrad Elf, Bo Stork, Mikael Peterson och Silvo Belce, tog hem SM-guld åt Jönköping Curling Club. Foto: Jönköping Curling Club

Jönköpings tredjelag tog guld i SM i curling

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpings Curling Club tog idag hem segern i finalen i lag-SM i rullstolscurling som avgjordes på klubbens hemmabana. Men det var inte det favorittippade förstalaget med tre landslagsspelare, som vann, utan i stället klubbens tredjelag som överraskande tog sig till final och där besegrade Härnösand med siffrorna 7-4.

Förstalaget var favorittippat med ett SM-guld i bagaget och tre landslagsspelare. Men laget missade finalen med minsta möjliga marginal. Laget bestod av Tommy Andersson, Sebastian Blomberg, Mats-Ola Engborg och Viljo Petersson Dahl.

I stället blev det Jönköpings tredjelag som skrällde genom att ta sig till söndagens final. Laget, bestående av Konrad Elf, Bo Stork, Mikael Petersson, Silvo Belce vann där över Härnösand.

Silvermedaljörerna, Lag Härnösands CK Ulander, bestod av Kristina Ulander, Marcus Holm och Zandra Reppe.

Lag Härnösands CK Ulander tog silver i lag-SM, fr v Kristina Ulander, Marcus Holm och Zandra Reppe. Foto: Jönköping Curling Club

I herrklassen vanliga lag-SM deltog elitlaget Pölder från Jönköping, men laget tog sig inte till finalspel. I herrfinalen vann favorittippade Karlstad CK Edin över Leksands CK Team Dream med siffrorna 5-2

I damklassen fanns inga lokala lag med. Vann gjorde Team Hasselborg från Sundbyberg, ett av världens främsta curlingteam.

Under den gångna veckan har cirka 130 personer deltagit i SM i curling som avgjordes i Jönköping. I slutet av januari kommer världseliten till Jönköping för att tävla i World Cup.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.