Jens Wickström berättar om arrangemanget på Elmia. Foto: Herman Svensson/SVT

Jönköpingsryttaren tävlar på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Idag avslutades Scandinavian Horse Show på Elmia i Jönköping där svenska eliten tävlat i hoppning och dressyr. Vi träffade en av de tävlande, jönköpingsryttaren Jens Wickström.

– Det var väldigt kul att att vara i Elmia och tävla, det är en fantastisk tävling och ett arrangemang som är otroligt bra nu mera, berättar Jens Wickström.  

Jens har sin gård mellan Nässjö och Jönköping och tävlar för Jönköpings Fältrittklubb. Han beskriver arrangemanget som bra i och med att banorna är bra och att det är mycket publik, vilket han tycker ger bra förutsättningar och en god stämning.

– Denna helgen är den första jag gör inomhus detta året, så hästarna har varit lite spända. Men man får förbereda hästarna genom att komma nära väggarna och träna på snäva svängar, menar Jens Wickström.

Vilka är dina mål framöver?

– Nations Cup nästa år är mitt absolut största mål. Mästerskapen har jag i huvudet hela tiden, men det jag jobbar mot är Nations Cup och lagtävlande för Sverige, säger Jens Wickström.             

Arrangören Lisen Bratt Fredricson är glad att Jönköping har en bra hästkunskap. Foto: Bosse Carlqvist/SVT

Arrangörerna är nöjda               

– Allt flyter väldigt bra tredje året så det är fantastiskt, sen hittade publiken hit i år igen så det är jätteroligt. Det är en stor inspiration för unga ryttare när stora namn är här och tävlar, vilket vi är väldigt glada för. Jag skulle säga att Jönköping och bygden runt Jönköping har en stor kunskap och en stor vilja, vilket gör det väldigt kul att vara här, säger Lisen Bratt Fredricson som är arrangör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.