Foto: SVT

JSS är bäst i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

För andra året i rad rankas Jönköpings simsällskap som Sveriges bästa simklubb. Detta efter att poängen från de svenska mästerskapen summerats.

– Det känns fantastiskt roligt. Vi är ju landsorten i sammanhanget, så det är jättekul, säger Christin Berglund, klubbchef Jönköpings simsällskap.

Efter att alla poäng från de svenska mästerskapen för seniorer, juniorer och ungdomar räknats ihop hamnar Jönköpings simsällskap på 7185 poäng, vilket visar sig vara den högsta poängen bland alla simklubbar i Sverige i år. De discipliner som ingår är simning, simhopp, konstsim, vattenpolo och öppen vatten simning.

Christin Berglund berättar att det är hårt och målmedvetet arbete som ligger bakom. Men en stor del av framgången har de också att tacka skolorna i Jönköping för. Tack vare goda samarbeten har det skapats bättre förutsättningar till träning för JSS:s idrottare.

– Våra idrottare behöver inte ha träningar vid halvsex på morgonen och det gör att det inte sliter lika mycket på dem, säger Christin Berglund.

Jönköpings simsällskap har idrottare i fyra av fem discipliner. I nuläget har de inte möjlighet att bedriva träning i vattenpolo, vilket de önskar de kunde.

– Vi har inte plats. Folkmängden ökar, men vattenytan är den samma, så vi trollar med knäna för att få ihop allt.

Hoppas på fortsatta framgångar

JSS kommer att fortsätta sitt arbete som de gjort fram tills idag och hoppas givetvis på fortsatta framgångar.

– Vi hoppas på det, men idrott handlar också mycket om tur. Man rår inte över skador och sjukdomar, säger Christine Berglund.

På andra plats hamnade Helsingborg med 6473 och på tredje plats Stockholmsföreningen SK Neptun med 5476 poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.