Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vatten forsade in på Sandagymnasiet efter att ett rör brustit på grund av det kraftiga regnet. Foto: SVT

Kaos när ovädret drog in över länet – vatten forsade in på gymnasieskola

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagseftermiddagen drog det väntade ovädret in över länet. Något som skapade mycket problem, bland annat forsade vattnet in på en gymnasieskola.

Strax före 17 fick räddningstjänsten ett larm om det forsade in vatten på Sandagymnasiet i Huskvarna.

– På grund av ovädret så är det ett rör som inte har hållit för trycket, det brast och det har runnit in vatten som har förstört. Vi har även vatten i källaren, säger gymnasiechefen Linda Davidsson.

I klippet berättar hon hur de tänker med gymnasiestarten på måndag.

Flera vattenfyllda källare

Viadukten mellan Österängen och Vättersnäs vattenfylldes efter det kraftiga regnet. Foto: Fredrik Weibull/ SVT

Räddningstjänsten fick under eftermiddagen även in larm om översvämmade källare från bland annat Habo, Jönköping och Huskvarna. Även viadukten mellan Österängen och Vättersnäs svämmade över, enligt larmet var vattennivån 40 centimeter över det normala.

Flera nedfallna träd

Träd föll över Lerkullens lekplats i Huskvarna. Foto: Privat: Ann-Sofie Karlman

Flera träd har bland annat fallit över vägar och lekplatser runt om i länet. Ett träd föll övre väg 881 i Näsby i Vetlanda kommun, även i Stockaryd i Sävsjö kommun på vrigstadvägen föll ett träd över vägen. I Huskvarna på Lerkullens lekplats föll ett träd ner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.