Nu har kassörskan Karin fått nog av människor som inte respekterar restriktionerna, se mer i klippet ovan. Foto: Simon Fredling Jack, SVT

Kassörskan har fått nog: ”Inte många som sköter sig”

Uppdaterad
Publicerad

Trots hårdare restriktioner och matvarubutikers vädjan om att den betalande kunden ska handla ensam, väljer många att ta med hela familjer för att handla mat, det menar en kassörska i en matbutik i Nässjö som SVT träffat. Hon har nu tröttnat på bristen på hänsyn till personal och andra kunder.

Willys, Coop och Ica uppmanar sina kunder till att handla ensamma, att hålla avstånd och att inte besöka butiken om man har förkylningssymptom eller halsont. Trots det stöter butikspersonal ofta på kunder som inte följer uppmaningarna.

Kassörskan Karin Jonasson är bekymrad över situationen i matvarubutiken i Nässjö som hon arbetar på, som bara är en av flera butiker där människor inte följer coronarestriktionerna.

Corona Jönköping

Hon menar att det största problemet hon stöter på dagligen är människor som inte håller avstånd när hon ska göra en kontroll vid självscanning av produkter.

– Folk backar inte så att vi kan gå fram och göra vårt jobb, säger hon.

Är det så farligt med lite trängsel på Willys då?

– Det vet vi ju inte, men nu har ju regeringen uttalat hårdare restriktioner och då får man ju faktiskt följa dem, säger Karin Jonasson

Nu har kassörskan Karin Jonasson fått nog av människor som inte respekterar restriktionerna, se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet