Bilen kraschade in i ett elskåp och började enligt SOS Alarm att brinna. Foto: SVT / Ellinor Eke-Göransson

Kastades ur bilen vid volt i trädgård

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer fördes på lördagskvällen till sjukhus med allvarliga skador, efter att deras bil voltat in i en villaträdgård i Vättersnäs i Jönköping.

Alla tre – två kvinnor och en man – kastades ut ur bilen vid kraschen, enligt Jönköpings Posten. Farten verkar ha varit hög, och polisen har inlett en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik.

– Vi vet ännu inte vem som framfört fordonet, säger polisvakthavande Torbjörn Lindqvist till GT.

– Fordonet körde ner både elskåp och stora delar av vår häck. Den har dessutom tagit med sig hela äppelträdet, berättar en boende på platsen för Jönköpings-Posten.

Ett vittne säger till SVT Nyheter Jönköping att det var en rejäl smäll.

– Vi trodde att det var en bomb som small. Sedan försvann ljuset delvis i husen på gatan.

Vittnet berättar att det låg en person på trottoaren och två inne i trädgården.

Bilen kraschade in i ett elskåp och började enligt SOS Alarm att brinna. Foto: SVT / Ellinor Eke

Grov vårdslöshet i trafik

På söndagen säger polisens presstalesperson till SVT Nyheter Jönköping, att uppgifterna om att fordonet kom i hög hastighet verkar troliga men han vill inte bekräfta.

– Det verkar rimligt och händelsen utreds som grov vårdslöshet i trafik. Men jag vill inte föregå utredningen genom att tala om hastigheten, säger Thomas Agnevik.

Enligt SOS Alarm fattade bilen eld vid olyckan. De skadade personerna är enligt polisen två kvinnor i 30- respektive 50-årsåldern. Mannen är i 30-årsåldern. Länssjukhuset Ryhov meddelade på söndagen att alla tre skadade är inlagda för vård. Kvinnan i 50-årsåldern vårdas på intensivvårdsavdelning, men läget ska vara stabilt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.