Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: TT

Klädtjuvar stoppades för fortkörning

Uppdaterad
Publicerad

När polis under måndagsnatten stoppade en bil som körde för fort på E4:an hittades en stor mängd stulna märkeskläder i bilen. 

Bilen kom farandes i för hög hastighet i södergående riktning i höjd med Värnamo och drog till sig polisens uppmärksamhet. När bilen stoppades gav de båda männen ett nervöst intryck och poliserna började ana oråd.

– I bilen fanns fullt med märkeskläder med prislapparna kvar. Det var dyra kläder, kavajer och skjortor, säger polisens presstalesman Erik Terneborn.

Kläderna spåras

De båda männen, som är i 35- respektive 50-årsåldern greps misstänkta för stöld alternativt häleri. Under tisdagsmorgonen anhölls de av åklagare. 

– Vi vet ännu inte var kläderna kommer ifrån men håller på att spåra detta. Bilen kom norrifrån och kan ha varit på genomresa i vårt område.  

Vad är värdet på stöldgodset?

– Det rör sig om dyra märken, så lågt räknat 1000 kronor per plagg och det rör sig om ett 60-tal plagg, säger Erik Terneborn. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.