Foto: Jonatan Nilsson

Klart med högskolans nya styrelse

Publicerad

Göran Hägglund är en av alla nya medlemmar i högskolans förändrade styrelse när regeringen igår beslutade vilka som ska sitta i högskolans styrelse under nästa mandatperiod.

Under förra året var det stormigt kring högskolans styrelse då flera, bland annat dåvarande ordförande Lars Isaksson, valde att hoppa av sina uppdrag. Orsaken till avhoppen var ett beslut om en omorganisation där kritikerna menar att rektorn för hela högskolan fick för mycket makt.

Efter beslutet ville Handelskammaren i Jönköpings län att regeringen skulle sparka Högskolans styrelse men så blev inte fallet.

Nu har regeringen i vanlig ordning beslutat om vilka som ska sitta i styrelsen under kommande mandatperiod. Det är flera nya namn som 1 maj blir en del av styrelsen därav är förre KD-ledaren Göran Hägglund.

Regeringen beslutade att Moncia Dahlblom som har varit ordförande sedan 30 april 2015 får fortsatt förtroende. 

Nya styrelsen

Visa

Stiftelsen Högskolan i Jönköping

Chefen Sofia Axelsson

Docenten Inger Rydén Bergendahl 7

Förhandlingschefen Monica Dahlbom

Rådgivaren Sören E. Frandsen

F. partiledaren Göran Hägglund

Professorn Agneta Marell

Direktören Johan Ohlson

Vidare förordnar regeringen Monica Dahlbom att vara ordförande i styrelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer