Foto: SVT

Allmänna duschar för dem som saknar vatten

Uppdaterad
Publicerad

Gislaveds kommun har öppnat upp duschrum för att ge invånare med egen brunn möjlighet att dusch i de fall att den enskilda brunnen har sinat i torkan.

De invånare i Gislaved som har egen brunn som har sinat, eller är på väg att sina, kan ta sig till Gisle sportcenter i Gislaved för att få möjlighet att ta en dusch.

Det är Gislaveds kommun tills vidare har öppnat upp omklädningsrum och duschrum på Gisle Sportcenter.

Den som vill begagna sig av möjligheten att få duscha kan göra det under sportcentrets ordinarie öppettider som är klockan 07-20 på vardagar och klockan 11-18 på helgerna.

Torkan har drabbat både brunnsägare och djurägare

Hur många som har torr brunn vet inte kommunen, men i den information som har gått ut meddelas att det är känt att på vissa fastigheter har brunnen sinat.

– Vi vill självklart hjälpa till, och ger därför möjligheten att kostnadsfritt få komma och duscha på Gisle Sportcenter, säger Susanne Norberg, tillförordnad kommundirektör i ett pressmeddelande.

Under nästa vecka kommer kommunen undersöka närmare huruvida det finns anledning till att öppna duschmöjligheter på fler orter för hushåll med torra eller sinande brunnar.

Kommunen vill också rekommendera den som har egen brunn som börjat sina eller är torr att snarast se över möjligheten att djupborra den.

Sedan tidigare erbjuder kommunen även vatten från ån Nissan till djurägare, exempelvis till hästägare och lantbrukare. Liksom flera andra kommuner erbjuds även betesmark för djurägare som behöver det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.