Kommunalråd köpte sex

Uppdaterad
Publicerad

Habos kommunalråd David Svensson (S) erkänner i polisförhör att han köpt sexuella tjänster av en kvinna i Jönköping i september i år.

Socialdemokraten David Svensson ska enligt P4 Jönköping ha konfronterats av två poliser när han kom ut från en lägenhet i Jönköping den 8 september strax efter klockan 14. Han har sedan i förhör erkänt att han betalat 1 500 kronor för att ha sex med en kvinna som han fått kontakt med via en internetsida, i lägenheten.

Polisen hade enligt P4 Jönköping spaning på lägenheten och konfrontationen skedde i samband med den stora polisrazzian mot sexköp som polisen i Jönköping genomförde i början av september.

Kommunalråd köpte sex

Chock inom partiet

Jarl Karlsson gruppledare socialdemokraterna i Habo säger till SVT Nyheter Jönköping att det här är ett chockbesked för socialdemokraterna.

– Det är chockartat. I min värld var nog David den siste som skulle göra något sånt här. Jag har svårt att se att han kan sitta kvar.

Även socialdemokraternas kassör Ewa Wetterbring är chockad.

– Det går inte ihop i huvudet på mig.

SVT Nyheter Jönköping har sökt David Svensson men utan resultat.

Åklagaren har gett David Svensson ett strafföreläggande och han ska betala dagsböter på drygt 19 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kommunalråd köpte sex

Mer i ämnet