I klippet ovan berättar kommunchefen hur de ska nå ut till unga med information om coronaviruset. Foto: Kristin Renulf, SVT.

Kommunchefen om coronaläget: ”Naturligtvis allvarligt med de höga siffrorna”

Publicerad

Coronaviruset har tagit fart i Värnamo och regionens smittskyddsläkaren har klargjort att det är av största vikt att på alla sätt försöka begränsa smittspridningen.

När det gäller den kommunala organisationen i Värnamo har personalen uppmanats till färre fysiska möten och fler digitala möten. Men kommunchefen Ulf Svensson berättar även att kommunen måste nå ut till unga på nya sätt för att hindra smittspridningen i denna grupp.

– Det är naturligtvis allvarligt med de här höga siffrorna, vi har skickat signaler ut till vår verksamhet att vi måste leva efter de rekommendationer och de allmänna råd och de riskbedömningar vi fattat, säger Ulf Svensson.

I klippet ovan berättar kommunchefen hur de ska nå ut till unga med information om coronaviruset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jönköping

Mer i ämnet