Kommundirektören i Gislaved, Malin Aronsson, avslutar sin tjänst. Foto: SVT

Kommundirektören i Gislaved tackar för sig

Publicerad

Kommundirektören Malin Aronsson i Gislaveds kommun kommer att sluta. Det meddelar kommunen i ett pressmeddelande under tisdagskvällen.

Malin Aronsson har varit kommundirektör i Gislaved sedan 2015 men i höst väntar nya utmaningar. Nu har hon fått ny anställning i Kungsbacka kommun där hon ska axla motsvarande uppdrag.

– Jag är så stolt över Gislaveds kommun och det som vi tillsammans skapat. Jag är stolt över min egen insats men också tacksam för allt jag lärt mig här tillsammans med politiker, tjänstepersoner, invånare och företagare, säger Malin Aronsson.

– Malin har varit en viktig del i det arbete som vi i Gislaveds kommun påbörjat för att möta framtidens utmaningar. Hennes driv och kunskap har bidragit till att vår kommun ligger långt fram i det omställningsarbetet, säger kommunstyrelsens ordförande Carina Johansson (C) i ett pressmeddelande.

Förra året blev hon utsedd till Årets offentliga ledare, enligt tidningen Dagens samhälle.

– Det är tråkigt för kommunen att Malin nu går vidare, men jag önskar henne lycka till med de nya utmaningarna, fortsätter Carina Johansson (C). 

Vem som tar över tjänsten är ännu inte klart. Rekryteringen av en efterträdare kommer påbörjas efter sommaren, enligt Gislaveds kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer