Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Miljöchefen i Sävsjö kommun, Henrik Gustavsson menar att man på olika sätt försöker hindra folk från att dumpa sopor i naturen. Se mer i klippet. Foto: SVT

Kommunen om sopdumpningen – tittar på ändrade öppettider i Vrigstad

Uppdaterad
Publicerad

Det är Sävsjö kommun som får ta hand om sopdumpningarna i skogarna utanför Stockaryd. I grannsamhället Vrigstad finns en fullt fungerade återvinningscentral. Nu tror kommunen att öppettiderna där kan ha en påverkan på problemet.

Miljöchefen Henrik Gustavsson berättar att kommunen har en rutin när det gäller sopdumpning. När ett klagomål kommer in åker miljökontoret ut och kontrollerar så soporna inte är miljöfarliga, och när ärendet är polisanmält av markägaren åker personal från Gata- och Park ut och städar bort dem.

Kan ni göra något för att motverka den här typen av nedskräpning?

‍– Det vi kan göra är att informera om var man kan slänga sopor i kommunen, vi gör det hela tiden men når kanske inte alla, säger Henrik Gustavsson.

”Jag ska föreslå det”

Det finns en återvinningscentral i närheten, i Vrigstad, som är öppen åtta timmar i veckan, tror du att utökade öppettider där skulle kunna hjälpa?

‍– Ja det kanske skulle funka, jag ska föreslå det, säger Henrik Gustavsson.

Hör mer om detta i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.