Foto: SVT/Gorm Kallestad

Kommunen söker 300 vikarier till semestern

Uppdaterad
Publicerad

Trots att det är flera månader kvar till sommaren börjar socialförvaltningen i Sävsjö kommun redan nu att söka 300 semestervikarier till nästa sommar. – Vi försöker vara mer offensiva och komma igång snabbt, säger Erika Ask, tillförordnad äldreomsorgschef.

Att söka semestervikarier tar mycket tid för socialförvaltningen och därför har arbetet i Sävsjö kommun börjat redan nu.

– Det är jättesvårt att hitta personal så vi hoppas verkligen att vi får in bra personer tidigt för de finns, säger Erika Ask.

Mer offensiva

Alla tidigare och potentiella nya medarbetare inom socialförvaltningen i Sävsjö kommer få ett utskick om att personal sökes och två kvällar, den 27 december och den 3 januari, kommer en snabbrekrytering att hållas i entrén på kommunalhuset i Sävsjö.

Det som behövs är bland annat omvårdnadspersonal till äldreomsorgen, till hemtjänsten och särskilt boende men också funktionshinderomsorgen. Även skötare inom socialpsykiatrin behövs till sommaren.

Erbjuder alla heltid

– Nu vill vi haffa så många vikarier vi bara kan som vill jobba hos oss. Det gäller ju inte bara ungdomar utan gärna också pigga pensionärer. Vi erbjuder även alla som vill att jobba heltid, säger Erika Ask på förvaltningen.

Hon säger att det troligen kommer bidra till fler sökande.

– Sen vill inte alla jobba heltid men vissa vill det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.