Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Pernilla Johansson, hygiensjuksköterska länssjukhuset Ryhov i Jönköping, kommentera hur kommunerna sköter hygienrutiner och klädregler. Foto: Gustaf Söderström/SVT

Kommunerna brister i hygienrutiner

Publicerad
Personal inom kommunernas vård- och omsorg i länet är inte tillräckligt bra på att följa sina hygienrutiner. Det visar kommunernas egna kontroller. Och det här ökar risken för smittspridning av t.ex. corona.

En kontroll i höstas visade att personalen i länets kommuner i snitt följde hygienrutiner och klädregler helt korrekt i 56% av fallen. Att jämföra med regionssjukvårdens 93%.

– Det innebär att 4 av 10 inte gjorde rätt ute i kommunerna och den siffran måste naturligtvis förbättras. Och det gör vi genom att arbeta tillsammans, säger Pernilla Johansson, hygiensjuksköterska på länssjukhuset Ryhov i Jönköping.

I klippet ovan hör du Pernilla Johansson berätta varför hygienrutinerna är så viktiga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet