I klippet hör du vilka annorlunda grepp som hotellen gör för att överleva krisen. Foto: SVT/Johannes Tolf

Konkurrerande hotell hjälper varandra för att överleva coronakrisen

Uppdaterad
Publicerad

Under ett par dagar har såväl hotellägare som andra företagare inom den hårt drabbade besöksnäringen samlats för att gemensamt hitta på idéer som kanske kan rädda dem ur coronakrisen.

– Det gäller att tänka högt och lågt. Det gäller att försöka komma på vad som behövs och hur vi kan ställa om, säger Mileva Blomberg som äger Grand Hotel i Jönköping.

50 företagare spånade tillsammans

SVT Nyheter Jönköping var med på den första dagen när de 50 företagarna tillsammans försökte hitta nya sätt att överleva krisen. Utspridda på flera olika orter samlades de, för att inte grupperna skulle vara för stora. Till sin hjälp hade de experter från Science park i Jönköping och Smålands turism.

Corona Jönköping

Tappat 80 procent

Hotellen i Jönköping har tappat ungefär 80 procent av gästerna och är en av de branscher som drabbats hårdast av pandemins följder.

– Vi måste attrahera en närmarknad som vi normalt inte fokuserar på, säger Mileva Blomberg.

I klippet hör du vilka annorlunda grepp som hotellen tar för att överleva krisen och vad de tänker om det ansträngda läget fortsätter under en lägre tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet