En man körde på en älg, men stannade inte utan fortsatte färden med krossad vindruta. Foto: TT/Älg

Körde på en älg – åtalas nu för brott

Publicerad

En man som i februari i år körde på en älg i Jönköpings kommun åtalas nu misstänkt för brott. Anledningen var att mannen körde på en älg men inte rapporterade om olyckan.

Mannen ska enligt stämningsansökan ha kört på en älg, hur det gick med älgen är oklart, men mannen klarade sig utan fysiska skador. Dock fick mannens bil ganska stora skador. Vindrutan krossades och en backspegel hade slitits bort.

Mannen rapporterade inte olyckan till polisen utan fortsatte sin färd mot Höglandet. Där stoppades hand dock av en polispatrull som reagerade över bilens skick.

Mannen har nu åtalats misstänkt för förseelse mot jaktlagen, så han inte rapporterade om olyckan samt vårdslöshet i trafik då han fortsatte att köra trots att han hade begränsad sikt både framåt och bakåt.

Vilka skyldigheter har man då man kör på ett vilt djur?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.