Foto: Johan Nilsson/TT

Körde runt i centrala Värnamo med skarpladdat vapen

Uppdaterad
Publicerad

De båda männen åkte omkring på motorcykel i centrala Värnamo med skarpladdat vapen och skyddsväst när de greps i mitten av juni. Nu har de dömts till två och ett halvt års fängelse för bland annat grovt vapenbrott.

Det var i mitten av juni som två civilklädda poliser grep de två männen. Gripandet föregicks av ett visst tumult då poliserna avlossade två varningsskott. De två männen är i 20-årsåldern och har förekommit i flera utredningar tidigare. När polisen ville kontrollera de båda vägrade de först att stanna.

De båda männen är enligt polisen del av en gruppering som är i konflikt med personer boende i det område där de påträffades.

Grovt brott

Tingsrätten väljer att döma för grovt vapenbrott, till två och ett halvt års fängelse, då de båda männen kört omkring ”under en inte helt kort tidsrymd runt på gator i Värnamo med detta vapen fullt tillgängligt. Enligt tingsrätten råder därför ingen tvekan om att vapenbrottet ska anse som grovt”, skriver man i domen.

En av de åtalade döms också för olovlig körning och rattfylleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.