Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Boende i Öggestorp som påverkas av röken uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Foto: Hanna Källebring/SVT

Kraftig brand i fabrik i Öggestorp

Uppdaterad
Publicerad

En industrilokal fick stora skador vid en brand i Öggestorp på söndagen. Räddningstjänsten fick larmet vid 12-tiden. Inga personer ska ha kommit till skada.

Enligt räddningstjänsten var det en kraftig brand och många enheter larmades till platsen. I lokalen gasolflaskor och räddningstjänsten gick ut med ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten. Boende i Öggestorp, som påverkades av röken, uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

– Det ska ha börjat med ett explosionsliknande ljud och sedan inträffade en våldsam brand, det blev snabbt övertänt. Det är någon form av bilindustri med bilar eller husvagnar som håller till i lokalerna. Det är oklart hur branden ska ha startat då det inte är någon pågående verksamhet där i dag, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen till TT.

Teknisk undersökning

Strax före klockan 15 på söndagseftermiddagen meddelade räddningsledaren att faran var över och tidigare restriktioner hävts.

Vid 17-tiden berättade räddningstjänsten att de fortsatt arbetade med 40-45 personer på plats för att släcka branden, men att den var under kontroll. Räddningstjänsten har jobbat hela natten med eftersläckning och bevakning. Vid sextiden på måndagsmorgonen var branden släckt, men räddningstjänsten hade fortfarande fyra person kvar på platsen.

Företaget, som bland annat säljer campingtillbehör, skriver på sin hemsida, att deras verksamhet påverkas kraftigt av det som inträffat och att de hoppas komma igång med verksamheten igen så snart som möjligt. Företaget är framförallt ett e-handelsföretag med lagret i Öggestorp.

Ytterligare ett företag, som tillverkar verktyg, fick sina lokaler rök- och sotskadade vid branden. Där kommer det krävas sanering, men viss produktion kommer att kunna återupptas redan om ett par dagar.

Branden kommer utredas

Polisen kommer att göra en teknisk undersökning efter att branden är släckt. Enligt Samuel Nyström på räddningstjänsten kommer det att göras under tisdagen. Beroende på omständigheterna kommer polisen att utreda händelsen som mordbrand eller allmänfarlig ödeläggelse.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer