Foto: TT

Kraftig brand i industrilokal i Anderstorp

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig brand bröt ut i en bilverkstad intill en industri i Anderstorp i Gislaveds kommun under torsdagskvällen. Flera enheter från räddningstjänsten har arbetat med släckningsarbetet under natten.
– Det har brunnit genom taket, säger Nina Ganowicz, teamledare på SOS Alarm.

Larmet om händelsen inkom till SOS Alarm vid 22.06 på torsdagen och flera enheter från räddningstjänsten skickades till platsen.

– De har en prognos på flera timmar, så de kommer nog att vara kvar ett tag, sa Nina Ganowicz, teamledare på SOS Alarm vid 00.30-tiden.

Enligt SOS ska det vara i någon form av bilverkstad i ett industriområde i Anderstorp som elden brutit ut.

Ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten, utfärdades strax efter midnatt. Räddningstjänsten uppmanade då personer i området som upplevde besvär att gå inomhus och stänga fönster, dörrar och ventilation.

”Mycket mörk rök stiger kraftigt”

– Det har brunnit genom taket och mycket mörk rök stiger kraftigt uppåt, sa Nina Ganowicz vid 00.30.

Vid 03 arbetade flera enheter fortfarande med att bekämpa branden, men räddningstjänsten uppger för P4 Jönköping att det inte föreligger någon risk för spridning till intilliggande byggnader.

– Just nu har vi branden under så kontroll att den är kvar i samma byggnad som den startade, så kan vi säga, säger Fredrik Malm inre befäl på räddningstjänsten, till kanalen.

Det finns i nuläget inga uppgifter om hur branden ska ha startat. Ingen person uppges ha kommit till skada.

Eftersläckning pågår

Vid 5.30-tiden uppgav SOS larmoperatör för SVT Nyheter Jönköping att branden var släckt men att efterbevakning pågår.

– Vi har sex-sju personer kvar på platsen och kommer att ha det i några timmar till. Det har ju brunnit kraftigt men branden ska nu vara släckt.

Polisen misstänker inte i nuläget att branden var anlagd, men en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet har inletts. När det blir möjligt kommer en teknisk undersökning göras på platsen för att hitta brandorsaken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer