Kristofer Paulsson på Länsstyrelsen har registrerat en kraftig ökning av antalet besökare i naturreservaten i länet. Foto: Fredrik Weibull/ SVT

Kraftig ökning av antalet besökare i naturreservaten

Publicerad

Nu under coronatider har Länsstyrelsen i Jönköpings län registrerat en stor ökning av antalet besökare i naturreservaten i länet. På flera ställen har det skett en fördubbling av antalet besökare.

Sedan några veckor tillbaka uppmanas allmänheten att undvika kontakt med andra människor och att röra sig i naturen. Det har inneburit att allt fler besöker naturreservaten i länet.

Störst ökning i Eksjö

Den största ökningen har skett på Skurugata i Eksjö kommun, där ökade besöksantalet med över 400 procent.

Corona Jönköping

– Vi mäter ju på tre olika ställen i länet och vi kan se tydligt att besökarna har ökat på alla tre. Förhoppningsvis får fler upp ögonen för den vackra natur som finns på flera platser i länet, säger Kristofer Paulsson på Länsstyrelsen i Jönköping län.

I klippet ovan ser du de exakta siffrorna på ökningen av antalet besökare på tre olika platser i länet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet