I klippet berättar krogägaren Jon Espeset hur han har märkt att drogerna har ökat i Jönköping de senaste åtta åren. Foto: Claudio Bresciani TT/ Fredrik Weibull SVT

Kraftig ökning av droger på krogen

Uppdaterad
Publicerad

Under de senaste åren har drogerna ökat kraftigt på krogen, det menar Jon Espeset som äger en krog i Jönköping. För att minska problemet har han valt att porta alla som ertappas med att hantera droger.

Jon Espeset har ägt restauranger och nattklubbar i centrala Jönköping sedan 1994 och han har själv sett en kraftig ökning av både försäljning och personer som använder droger inne på krogarna.

– För åtta år sedan gjorde vi ett beslag av narkotika i halvåret. Om jag skulle hinna med så skulle jag idag kunna göra ett beslag varje fredag och lördag, så mycket har det ökat, säger han.

I klippet ovan berättar Jon Espeset varför han tror att narkotikan har ökat på krogen.

Har nolltolerans

Om någon ertappas med droger eller säljer droger blir de portade, inte bara på Jon Espesets krog utan på flera andra uteställen i Jönköping.

– Vi har nolltolerans, ser vi något så portar vi dem och vi meddelar även flera andra krogar i Jönköping om dessa personer. Problemet är bara att det hela tiden kommer nya personer som säljer, så vi blir inte av med drogerna, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.