Kritiserad Mullsjöskola får återigen kritik

Uppdaterad
Publicerad

En elev vid en skola i Mullsjö utsattes för kränkande behandling vid flera tillfällen. Så sent som i december förra året fick skolan ett föreläggande av Barn- och elevombudet (beo) att motverka kränkande behandling på skolan. Nu har de återigen fått ett sådant föreläggande.

Anmälningarna mot skolan har varit flera. I våras avgick skolchefen och både arbetsmiljö för personalen och problem med kränkningar mellan elever har anmälts.

Hotats med rakblad

Det föreläggande som nu kommit från Barn- och elevombudet gäller en elev som vid flera tillfällen utsatts för kränkningar av en annan elev. Mullsjö kommun förväntas att senast november vidta åtgärder så skollagens krav att motverka kränkande behandling uppfylls.

Eleven ska, enligt beo, bland annat ha hotats med ett rakblad.

Barn- och elevombudet konstaterar att eftersom kränkningarna fortsatt även efter den förra anmälan, har skolan inte gjort tillräckligt för att förhindra kränkande behandling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.