Foto: SVT

Krogen Harrys varslar 130 anställda

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen beslutades att enbart bordservering ska tillåtas på krogar och restauranger. Det innebär ett hårt slag för böjesrestaurangen harrys i Jönköping som nu varslar 130 anställda, det uppger P4 Jönköping.

Enligt Jon Espeset som driver Harrys så lever man just nu i en ovisshet som är ansträngande. Ett tiotal fast anställda och närmare 120 timanställda har varslats om uppsägning.

– Med de förutsättningar som är nu är det helt omöjligt för oss att driva en verksamhet, säger han till P4 Jönköping. Men det är bara att bita ihop och hoppas att detta går över så fort som möjligt, personalen är jätteledsna.

Corona Jönköping

Enligt Espeset finns det i nuläget ingen risk för konkurs även om man lider stora ekonomiska förluster. Krogen i Jönköping har inte stängt helt utan kommer att hålla öppet torsdag till lördag.

I klippet nedan mer om varslen i länet:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet