Här anländer kungaparet till Jönköping under Sverigeturnén. Foto: Hanna Källebring/SVT

Kunglig glans i Jönköping under torsdagen

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagsförmiddagen kom kungaparet på besök till Jönköping. Detta för att hylla de som gjort extra insatser under pandemin.

Kungaparet gjorde flera stopp under torsdagens besök i Jönköping. Man mötte människor som under pandemin gjort extra insatser. Bland annat besöktes Råslätts vårdcentrum, Länsmuseet och högskolan. Men dagen inleddes på Elmia i Jönköping där väntade en presentation av företagare som berättade om hur de ställde om under pandemin.

En av de som deltog var Anders Jingmark, VD på Skärpfabriken i Gnosjö. Under pandemin började de tillverka skyddsutrustning på fabriken för att hjälpa vården.

– Det var en fråga man inte kunde tacka nej till,  att komma hit idag. De hade en del frågor och visade intresse för vårt arbete, säger Anders Jingmark.

I klippet ovan får ni se kungaparet anlända till Jönköping och höra Anders Jingmark om hur det var att träffa kungaparet.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia på besök vid Hovslätts Hembygdspark där drottningen fick en teckning av Wilma Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.