Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Guldhandlaren Bill Friman har varit på plats under hela natten efter hans firma utsatts för det misslyckade inbrottsförsöket. Foto: Privat

Kupp med gaffeltruck mot guldbutik i Gnosjö

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till fredag utsattes en guldbutik i Gnosjö för ett inbrottsförsök. Tjuven eller tjuvarna använde en gaffeltruck för att försöka komma in.

När larmet kom vid 01-tiden stod gaffeltrucken inkörd i ytterväggen. Flera patruller skickades till platsen. Enligt polisen ska inget ha stulits.

– Det är jävligt obehagligt. Det är någon som har lite lokalkännedom och som vet om att det finns ett valv här, säger Bill Friman som äger guldfirman.

Tjuvarna ska ha försökt forcera en vägg till ett gammalt bankvalv som används av butiken, men inte lyckats ta sig igenom. Förödelsen är dock stor och delar av väggen är rasad.

– Det här är ju lite mer avancerat än att knacka en ruta, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson vid polisen.

En gaffeltruck användes i försöket att nå kassavalvet i guldbutiken. Foto: Privat

Ska försöka hitta vittnen

Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning och fotodokumenterat. Under dagen ska ytterligare undersökningar göras.

– Vi vill gärna komma i kontakt med människor som vet något om det här. Det kan handla om att de sett en liknande truck någonstans tidigare under kvällen så vi kan se var den kommer ifrån.

Händelsen rubriceras som försök till grov stöld.

Stora delar av teglet har rasat ner efter att trucken kört in i väggen. Foto: SVT/Kristin Renulf

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.