Äldre kvinna avliden efter trafikolycka utanför Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 75-årsåldern har dött av sina skador efter en singelolycka utanför Vetlanda. Larmet om olyckan inkom till SOS 17.30 på riksväg 31 och det rörde sig då om två jämnåriga personer som kört ned i ett dike.

Singelolyckan inträffade söder om Korsberga i Vetlanda kommun. En man och en kvinna i 75-årsåldern färdades i en personbil och körde ned i ett dike. Enligt polisen fördes personerna, som är hemmahörande i Jönköpings län, till sjukhus. I väntan på ambulans stängdes vägen av under en kortare period och bilen fick bärgas.

Mannen skadades lindrigt vid trafikolyckan medan kvinnan avled av sina skador. Nu ska bilen undersökas för att utreda orsaken bakom olyckan. 

Kraftigt skyfall – många trafikolyckor

Under måndagskvällen har ett kraftigt skyfall dragit in över Jönköpings län. I samband med det har SOS fått in många larm om trafikolyckor, men också larm om skogsbränder, vattenskador och översvämningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.