Bilden föreställer en annan flicka. Foto: TT/Arkivbild

Mamma åtalas för misshandel – klippte av döttrarnas hår

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna från Jönköpings kommun åtalas nu för flera fall av misshandel mot sina två döttrar. Enligt åtalet har kvinnan bland annat klippt av en stor mängd hår från deras huvuden och slagit dem med ett skohorn.

Enligt förundersökningen är det socialtjänsten som anmält kvinnan efter att döttrarna berättat om upprepad misshandel i hemmet.

Kvinnan åtalas nu för sammanlagt fyra fall av misshandel mot de båda döttrarna under förra året. Enligt åtalet har hon bland annat slagit dem med ett skohorn i huvudet och på armarna. Kvinnan har även ”klippt av en stor mängd hår” från döttrarnas huvuden.

En av flickorna uppger att hon vid ett tillfälle blev misshandlad för att hon inte slängt soporna när mamman bett henne om det.

– Hon drog i håret typ först (....) så jag låg ju ner på marken sen eller på golvet. Och sen så typ sparkades hon, säger dottern i förhör.

Den åtalade kvinnan förnekar brott. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.