Ett virkespaket föll över kvinnan troligtvis på grund av ett fel i maskineriet där hon arbetade. Observera att bilden inte är tagen vid kvinnans arbetsplats. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Kvinna fick tre ton tungt virke över sig

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 25-årsåldern har skadats vid en träindustri i Eksjö kommun. Kvinnan fick ett flera ton tungt virkespaket över sina ben på fredagsmorgonen och rusades till sjukhus. Polisen ska nu utreda händelsen närmare.

Larmet om en arbetsplatsolycka kom in klockan 09.16 på fredagen. En kvinna arbetades inom träindustrin hade fått ett tungt virkespaket över benen. Hon fördes omedelbart till sjukhus.

Senare visade det sig att kvinnan stått och arbetat vid en bandmaskin när paketet som uppskattas väga tre ton föll över henne och landade på hennes ben.

Polisen har hållit ett inledande förhör med kvinnan och ska upprätta en anmälan om vållande till kroppskada genom arbetsplatsolycka.

Polisen utreder

– Det verkar som att det blivit något tekniskt fel med maskinen och det ska vi utreda nu. Något har i alla fall gått fel, säger Erik Terneborn vid polisens ledningscentral.

Hur mår kvinnan?

– Jag har ingen uppdatering om skadeläget men hon var vid medvetande och vi har hållit ett kortare förhör tidigare.

Höglandsjukhuset i Eksjö redogör att kvinnans tillstånd bedöms som lindrigt, hon är inlagd för vård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.