Polisen larmades till bostaden i Tranås under natten till onsdag. Foto: Jan G. Franzén

Kvinna häktas för mordförsök i Tranås

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som misstänks för mordförsöket på en man i 20-årsåldern i Tranås häktades på fredagen på sannolika skäl. Det är den starkare misstankegraden.

Det var natten till onsdagen som polisen larmades till en bostad i centrala Tranås. En man i 20-årsåldern hade skadats allvarligt och fördes med ambulans till sjukhus.

– Han har någon typ av stick- eller sårskada, och det finns blod i lägenheten, så han har blivit utsatt för något vasst våld, sa polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Den skadade mannen opererades men var talbar senare på eftermiddagen och kunde förhöras. En kvinna i 40-årsåldern anhölls – på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Kvinnan kände mannen

På fredagen häktades alltså kvinnan vid Eksjö tingsrätt – misstänkt för mordförsök.

Vad motivet var och vilket tillhygge som användes vid det misstänkta mordförsöket vill kammaråklagare Klas Hellgren inte uppge.

– Vi har fortfarande förhör kvar att genomföra, så vi får hålla på det, säger han.

Mannen och kvinnan kände varandra men vilken relation de har är även det okänt.

Den häktade kvinnan som är skriven på en adress i Västra Götaland nekar till anklagelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.