En kvinna utsattes under natten till torsdagen för ett rån i sin bostad. SVT:s reporter My Jedensjö rapporterar om händelsen. Foto: SVT

Kvinna i 90-årsåldern rånad i bostaden

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 90-årsåldern på Ekhagen i Jönköping vaknade under natten till torsdagen av en främmande person i sovrummet. Hon ska ha blivit avtvingad sina smycken, enligt polisen.

Vid 01:50 under natten till torsdagen larmades polisen till en lägenhet på Ekhagen i Jönköping där en kvinna i 90-årsåldern vaknat av att en person befann sig i hennes sovrum. Gärningsmannen ska ha brutit sig in i bostaden enligt polisanmälan.

Enligt polisen ska hon ha blivit chockad, men inte fysiskt skadad.

– Det är hemskt uppvaknade förstås att vakna av att en person är inne i sovrummet, säger Erik Terneborn, polisens presstalesperson Region Öst. Polisen söker nu vittnen som kan ha sett något misstänkt i området under natten.

Gärningspersonen ska ha tvingat kvinnan att lämna ifrån sig smycken och en plånbok innan man lämnade bostaden.

Händelsen ska tidigare ha rubricerats som rån men är numera rubricerat som grovt rån, polisen söker nu vittnen till händelsen. Den äldre kvinnan har tagits omhand och fått någon annanstans att sova under natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.