Mannen dömdes i Jönköpings tingsrätt för en rad brott mot kvinnan. Foto: SVT/Johannes Tolf

Kvinna kidnappades och våldtogs – man döms till sex års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Sex års fängelse blir straffet för den 40-årige man som våldtagit, misshandlat och kidnappat sin före detta flickvän. Han greps efter någon timmes förhandling med polisen, sedan han checkat in på ett hotell tillsammans med barnet som han har ihop med kvinnan.

I början av juni blev kvinnan bortförd mot sin vilja i en bil av mannen. Hon blev i samband med kidnappningen även våldtagen. Hon släpptes några timmar senare i närheten av sin bostad och kort tid därefter greps mannen.

Nu döms 40-åringen i Jönköpings tingsrätt för en rad brott riktade mot sin före detta sambo. I början av sommaren våldtogs hon tre gånger och vid flera tillfällen mellan åren 2018-2019 utsattes hon för grov kvinnofridskränkning. Brotten har skett både i en kommun på västkusten och i kvinnans bostad i Jönköpings kommun.

Blev mer aggressiv när hon var gravid

I den 62 sidor långa tingsrättsdomen står det: ”Under hennes graviditet blev han mer aggressiv och våldsam. Hon var beroende av honom, han hade hyrt ut hennes lägenhet. Hon har inte under den aktuella tiden sökt läkarvård eftersom hon tyckte det var pinsamt.”

Mannen har under den tid han var ihop med kvinnan berättat att han varit på klubbmöten hos ett kriminellt mc-gäng, och han bar även klubbens logga på kläderna.

Greps på hotell efter förhandling

Efter kidnappningen i juni checkade han in på ett hotell i Jönköping. Med sig hade han deras gemensamma barn som är i ettårsåldern. Polisen fick information om att mannen hade ett barn på hotellet, därefter skedde förhandlingar i någon timme innan polisen kunde gripa mannen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Så fungerar det svenska rättsväsendet Foto: Johan Nilsson/Jonas Ekströmer/TT arkivbilder

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer