Kvinnan hade lite svårt med geografin och körde fel, i 350 kilometer. Foto: TT

Kvinna lyckades köra 35 mil åt fel håll på E4

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagsnatten fick polisen in ett samtal om en kvinna som hade kört 35 mil i fel riktning. När polisen stannade kvinnan misstänktes hon vara påverkad av narkotika.

Polisen kontaktades vid 01-tiden på måndagsnatten gällande en bil som stod stilla på vägrenen på E4 vid Vaggeryd. En lastbilschaufför hade stannat för att hjälpa föraren men tillkallade polisen då lastbilschaufför inte förstod vad föraren ville ha hjälp med.

Körde åt helt fel håll

Polisen samtalade med föraren, en kvinna i 65-årsåldern. Hon berättade att hon kört från Stockholm och skulle ta sig till Sala, men hade istället hamnat 35 mil söderut, i Vaggeryd. Kvinnan misstänktes vara påverkad av narkotika och togs med för provtagning medan bilen flyttades från E4. 

En anmälan skrevs om ringa narkotikabrott och kvinnan släpptes efter förhör. Hur hon nu kommer att ta sig till Sala är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.