En kvinna fördes till sjukhus efter ett bråk i Värnamo där kvinnan skadats med ett vasst föremål. Foto: SVT/TT

Kvinna utsatt för mordförsök – annan kvinna misstänkt

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern misshandlades under måndagseftermiddagen svårt utomhus i ett bostadsområde i Värnamo. En annan kvinna pekades ut som gärningsperson. Hon har gripits och sedan anhållits av åklagare.

Larmet kom strax innan klockan halv sex. En kvinna i 30-årsåldern hade blivit misshandlad med ett tillhygge av en annan kvinna som sedan lämnade platsen. Misshandeln ska ha skett utomhus i ett bostadsområde i Värnamo. Den skadade kvinnan fördes till sjukhus med ambulans. Hon hade skador efter ett vasst tillhygge och bedömdes av polis vara allvarligt skadad.

Polisen hade misstankar om vem gärningspersonen var och sökte efter henne under kvällen. Vid 23-tiden kunde hon hämtas i en bostad i ett samhälle utanför Värnamo. 

Efter förhör anhölls kvinnan av åklagare och är på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Enligt polisens presstalesperson, Åsa Willsund finns det vittnen till händelsen och flera förhör har hållits. Hon vill inte uppge vilken typ av vapen som används och varför de båda kvinnorna hamnat i bråk med varandra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.