• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

  • Viktigt meddelande:

    Det brinner i Brunnsberg i centrala Varberg. Boende i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Kvinna utsatt för våldtäktsförsök

Polis kallades under natten till fredagen till en lägenhet i Tranås efter att en kvinna slagit larm hos grannen om att hon utsatts för våldtäktsförsök av två män.

Boende på adressen i Tranås hörde skrik och bråk från lägenheten där kvinnan och de båda männen befann sig. Kvinna lyckades fly in till grannen och polis kom till platsen.

Kvinnan som är i 30-årsåldern berättade för polisen att hon blivit sexuellt ofredad och misshandlad. Polisen gjorde då en husrannsakan i den aktuella lägenheten och de två misstänkta männen togs med till förhör.

Fler brottsrubriceringar

De båda männen, en i övre tonåren och den andre i 40-årsåldern, har på grund av sitt påverkade tillstånd ännu inte kunnat höras av polis. Efter ytterligare utredningsåtgärder har brottsrubriceringarna i ärendet utökats till försök till våldtäkt, sexuellt ofredande, misshandel och olaga hot.

Åklagare kommer fatta beslut om huruvida männen ska anhållas eller försättas på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer