Foto: SVT/Linda Mathillas/TT

Kyrkan håller öppet efter dödsolyckan

Uppdaterad
Publicerad

Svenska kyrkan öppnar upp Korsberga kyrka för att kunna stötta personer som behöver prata efter gårdagens dödsolycka. Tre män har avlidit efter att ha gått igenom isen på Hjärtasjön.

– Det är tragiskt, det är en katastrof för de anhöriga som har drabbats, säger Clas Jonsson som är kyrkoherde i Korsberga pastorat.

Klockan 11:30 på onsdagen öppnar Korsberga kyrka för dem som behöver prata eller bara söka tystnad och gemenskap.

Clas Jonsson berättar att flera i samhället har varit bekanta med de nu avlidna männen, antingen genom att de gått i skolan med dem eller jobbat ihop.

– Vi har träffats i församlingen och stämningen är dämpad, säger Clas Jonsson.

Stödgrupp aktiverad

Även Vetlanda kommuns så kallade Posom-grupp är aktiverad för att kunna ge stöd. Posom är en beredskapsgrupp för psykiskt och socialt omhändertagande, som har till uppgift att vara ett stöd åt enskilda vid olyckor eller katastrofer.

– Det är jättetragiskt. Man känner med dem som är drabbade. Jag vet vilka de var. I ett litet samhälle såhär så har man bra koll på varandra, säger Ella Gustafsson som SVT Nyheter Jönköping möter i Korsberga.

Kjell Johansson boende på orten tycker det som hänt är tragiskt. Själv kände han inte de drabbade.

– Det saknas ord för det inträffade.

Hittades på kvällen

Det var igår vid 15:30 som de tre männen gav sig ut på isen. Strax efter klockan 19 slog en anhörig larm till SOS Alarm om att de tre personerna hade förvunnit på Hjärtasjön i Vetlanda kommun.

Vid klockan 20.30 hade samtliga tre saknade anträffats. Under natten kom beskedet från sjukhuset att männen avlidit.

De tre männen är i åldrarna 20 – 65 år och tillhör alla samma familj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.